Protesta massiva en defensa de l’escola catalana: ‘L’escola no té por!’

Aquest dissabte 17 de març la ciutadania ha tornat a sortir massivament als carrers per mostrar el seu suport al model d’escola catalana i a la immersió lingüística. Milers de persones han omplert els carrers del centre de Barcelona sota el lema ‘L’escola catalana, democràtica i cohesionadora no té por’.  La marxa ha arrencat puntual i sota la pluja a les 5 de la tarda de la ronda Sant Pere amb el passeig de Gràcia, i ha finalitzat al parc de l’estació del Nord, on s’ha fet l’acte final. Associacions de mestres, de pares i mares, entitats, polítics i personalitats, així com les entitats que formen Somescola, han encapçalat la manifestació, que ha avançat sota proclames a favor de l’escola catalana i crits de “més educació, menys repressió”, entre d’altres.

Els actors Sara Espígul i Marc Martínez han estat els encarregats de presentar l’acte final i llegir el manifest unitari: la immersió lingüística és un model d’èxit al nostre país; no tenim por dels que volen dividir la societat. Defensarem la nostra escola. “La societat catalana vol una societat integradora i inclusiva. Sense por ni censura”, també clama el manifest: “s’acusa a l’escola d’adoctrinar quan en realitat educa a persones lliures i crítiques, però els qui acusen falsament que l’escola adoctrina, són qui voldria que l’escola adoctrinés”.

Des de l’escenari, Marina Gassol, membre de la Fapac, ha assegurat que “a les aules s’hi ha de poder parlar de tot”. “Volem recuperar la llibertat d’expressió i de càtedra dels nostres docents”, ha afegit. L’exdiputat Albano-Dante Fachín també ha intervingut en aquest acte a favor de l’escola catalana. Arribat de l’Argentina l’any 92, Fachín ha defensat el model d’immersió lingüística com a garantia per a la integració de nouvinguts i la cohesió social: “quan vaig arribar l’any 92 em vaig trobar amb una escola que em va acollir, que em va regalar un idioma i una nova cultura”. L’actuació de Valtonyc, raper condemnat a presó per les seves lletres, ha tancat l’acte.