Somescola crida a mantenir el model d’escola catalana

Somescola rebutja la sentència del Tribunal Suprem que avala la imposició d’un 25% d’assignatures en castellà fixada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El mateix objectiu que persegueix el ministre Wert amb el desplegament de la LOMQE, per generalitzar les sentències concretes a les escoles, en contra de la decisió democràtica del poble de Catalunya.

La coordinadora es mantindrà ferma per defensar el model vigent d’escola catalana davant un pas que ratifica la judicialització del sistema educatiu. Es posa al costat de tota la comunitat educativa i reclama al govern de la Generalitat que no faci cap pas endarrere a l’hora de defensar el dret a decidir el model educatiu i l’autogovern. La coordinadora treballa intensament per articular la millor resposta social possible i fa una crida oberta per aturar l’ofensiva global per desestabilitzar l’escola catalana.

L’escola catalana és una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa, així queSomescola encoratja la comunitat educativa a preservar el patrimoni que hem construït des de totes i cadascuna de les nostres escoles al llarg de més de 30 anys d’escola catalana democràtica.